Som molts els què en un moment determinat de les nostres vides ens hem plantejat un canvi de rumb. En aquest segon event del Cicle “Davant la crisi, actuem!” organitzat per la Xarxa Telecos, hem aprofundit en la reinvenció personal de la mà de María-José Dunjó, antiga alumna de l’ETSETB i experta en transició professional.

Coberta del llibre "Pasaporte a la Reinvención"María-José ens va explicar la seva pròpia història de reinvenció, un llarg procés de descobriment personal que ha plasmat en un llibre que està a mig camí entre novel·la testimonial, diari de viatge i manual d’autoajuda: “Pasaporte a la reinvención” (Amat Editorial).

Després d’un bon nombre d’anys al servei de grans multinacionals, acostumada a planificar i a preveure-ho tot i, com a bona enginyera, a preparar contingències per afrontar qualsevol imprevist, María-José es va adonar que hi havia alguna cosa en tot allò que no acabava d’encaixar amb ella. Va decidir desafiar la inèrcia que l’empentava a continuar a la seva zona de confort i, seguint el seu instint, es va llençar a perseguir els seus somnis. Un llarg viatge per Sudamèrica amb l’única companyia de la seva motxilla la va ajudar a desfer-se’n de tot el què encara la lligava a la seva vida anterior i la va ajudar a acabar trobant la seva vocació.

A través de la seva experiència, ens va explicar quines són les passes d’un procés de reinvenció, a quins reptes ens enfrontem, i ens va donar recomanacions per completar exitosament la transició i resistir-nos a llençar la tovallola.

Xarxa Telecos BCB - Sessió sobre Transició Professional i Reinvenció amb María-José Dunjó

Ens va presentar la seva visió sobre el canvi de paradigma que cal realitzar, deixant enrera les creences personals obsoletes en què la majoria hem basat les nostres vides, i adoptant unes noves claus que ens permetin abordar un futur professional alineat amb el què veritablement apassioni a cadascú.

Xarxa Telecos BCB - Sessió sobre Transició Professional i Reinvenció amb María-José Dunjó 2

L’exposició de María-José va aconseguir despertar la curiositat entre el públic, qui va tenir una participació molt intensa i animada, fent que la sessió de preguntes del col·loqui durés gairebé el doble que la presentació inicial. Va ser molt curiós comprovar com més de la meitat dels presents eren de les promocions que fan 40 anys aquest any… Sembla que allò que es parla de la “crisi dels 40” és per alguna raó!

Xarxa Telecos BCB - Sessió sobre Transició Professional i Reinvenció amb María-José Dunjó 3

Varis assistents vam tornar cap a casa amb un exemplar signat del seu llibre sota el braç i amb una inquieta flama al cap alimentant el desig de reinventar-nos.

María-José ha fet una entrada al seu bloc parlant sobre la sessió, que podeu llegir seguint aquest enllaç:

http://www.mjdunjo.com/2013/03/26/en-que-consiste-el-nuevo-paradigma-laboral/

També podeu accedir a les fotografies de l’event a:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.557616420938128.1073741827.427435513956220&type=3
Xarxa Telecos BCN - Davant la crisi, actuem!