El passat dimecres dia 1 es va cel.lebrar una conferencia molt interessant de dos professionals que coneixen bé el tema que ens ocupa davant una audiència d’unes 150 persones que omplien l’Aula Màster del Campus Nord.

En l’acte, co-organitzat per la Xarxa Telecos Barcelona (www.xarxatelecos.org) i l’ Associació d’Amics de la UPC (www.upc.edu/aaupc/) es va comentar que avui dia la presència a les xarxes socials professionals no és un aspecte que s’hagi de treballar només quan estàs buscant feina, sinó que és una eina molt potent per tal d’aconseguir el teu objectiu professional i trobar clients, proveidors, partners, inversors, experts, … i potser també feina, tal com varen explicar els ponents.

Adjuntem el vídeo (cedit per Amics del la UPC) i la presentació que ens han cedit els ponents:

Vídeo

Presentació

View more presentations from Jordi Gili.

La conferència va començar amb la força de comunicació del professor Lluís Soldevila. Ell proposa una reflexió seriosa sobre un mateix per tal de fixar objectius professionals (i fins i tot personals) realistes, però ambiciosos, i que no ens deixem caure al “vall de les Excuses” on, com deia de forma molt animada, hi ha excuses per a tot i tothom, i “si no en tens una de bona, te la deixen”.

L’ utilizació de tècniques de consultoria i màrketing estratègic (DAFO, Porter, Marketing Mix) és una eina molt potent per a analitzar-se un mateix i fixar objectius professionals

En la part del Marketing Mix, va entrar en Jordi Gili, Director General d’Execus, per tal de compartir com optimitzar els resultats de la nostra presència virtual utilitzant l’anàlisi de nosaltres com a producte. Un cop fixem el nostre objectiu professional, hem de determinar el preu del nostre producte i utilitzar tècniques àmpliament utilitzades en la indústria (Product, Price, Place, Promotion) però ara aplicades a nosaltres mateixos i en l’entorn virtual.

Una de les conclusions a les que es va arribar, després de demostrar-ho amb dades, és que si només pots dedicar 20 min. al dia a la teva presència virtual, focalitzat a Linkedin. Ho haurem de posar en pràctica!

Ambdós ponents proposen seminaris específics per tal d’aprofundir tant en l’anàlisi d’un mateix (DAFO personal (R)) – www.dafopersonal.com – com a optimitzar el teu Branding a Linkedin – www.tomsawyer.es

En definitiva, tal com han compartit amb la Xarxa alguns dels nostres associats: “com a assistent fascinat per la conferencia d’ahir al campus nord, estic molt content d’haver assistit, perque em va agadar molt i vareu dir coses molt importants”, o bé “us felicito per la conferència d’aquesta tarda. Estic 100% d’acord en el tema de l’actitud, i m’he sentit molt identificada en aquest aspecte”