El passat dia 15 de Novembre vam tenir la ocasió de comptar amb Jordi Gili, expert en xarxes socials professionals, que ens va presentar el “Cercle Perfecte de Vendes” que s’aconsegueix ja amb l’eina Linkedin.

Amb una èxit d’audiència (més de 50 persones), la sessió va començar puntualment a les 19h. a la sala multimèdia de l’edifici B3 del Campus Nord de la UPC. Després de fer una exposició ordenada segons els cànons de les escoles de negoci més reconegudes, el ponent va arribar a explicar les tècniques més innovadores per tal d’aconseguir una venta amb Linkedin.

En primer lloc va presentar l’importància del Branding: marca personal o professional, que ho embolcalla tot a les xarxes socials. Com et compraràn si no et coneixen? El primer que faràn serà buscar-t al google o Linkedin, per tant has de tenir molt en compte la teva presència online i treballar-la prèviament.

Després va argumentar que el canal online s’ha de tractar com un canal més de desenvolupament de negoci i se li ha d’exigir el mateix que a un canal tradicional: objectius de venda, però acompanyat també dels recursos necessaris, comissions i variables – no hem de ser ingenus i pensar que això d’online és una panacea on tot és gratuït i s’aconsegueixen vendes de forma fàcil. Va explicar també com per tal d’arribar al pla de vendes del canal online, hem de fer tot un rigorós estudi de màrketing (començant per l’estratègic, el operatiu) per tal de poder quantificar quin és el tamany (en volum d’euros) del nostre mercat online, quin percentatge d’aquest pastís ens volem menjar, així com els esforços que necessitarem per a atacar-lo.

A continuació va aprofundir en les estratègies de venda: passives (que el client et trobi) i actives (buscar clients) per a procedir a explicar amb tot detall les tècniques passives i actives que proposa per tal d’aconseguir el nostre objectiu de vendes.

Finalment, en un canvi de to que anunciava una comunicació important, va demostrar que la REVOLUCIÓ DEL MARKETING UN A UN ja és aquí, i que es poden fer campanyes a on es pot fer que el teu target sigui un grup molt determinat de persones o fins-i-tot una sola persona. Poder particularitzar un anunci a un determinat client i que la campanya estigui activa fins que el client faci click al teu anunci, particularitzant fins i tot la “landing page”.

En definitiva, va ser una presentació que ens va fer obrir els ulls a molts dels assistents sobre les potencialitats de les noves eines que les xarxes social professionals ens brinden.

Documentació:

Presentació utilitzada pel ponent: Sell! with Linkedin

Llibre amb tot el contigut de la presentació: Sell! with Linkedin