Crònica de la Taula rodona: “La dona enginyera de Telecomunicació”.  II trobada

13 de desembre de 2012 al Campus Nord. Sala Àgora. Assistents: 35 persones.Dos anys després de la primera trobada, des de la Xarxa Telecos vàrem pensar en continuar amb la proposta. L’objectiu principal no havia canviat: fer una trobada que sigui una mica un “reconeixement/homenatge” a les dones enginyeres de Teleco. S’ha de mantenir el caliu.

Vam seguir el mateix estil del primer cop: proper, ”familiar”, … una trobada en un format distès, on hi va haver moltes dones enginyeres “Telecos”,  compartint la seva pròpia experiència, sobre com compatibilitzar la vida professional i la personal, els problemes per aconseguir-ho, possibles solucions.

Vam intentar que hi hagués representacions de diferents generacions i promocions, però potser van ser les dels 90 les que més van poder assistir. Com no podia ser d’un altra manera, per tenir cura dels nens, per compromisos personals o profesionals, per estudis d’especialització fora de BCN… hi va haver moltes absències. Totalment excusades i comprensibles.

Per centrar el tema es va preparar un petit resum del que es va parlar a la primera trobada, donant continuació al debat iniciat llavors, i va anar molt bé donat que no van poder repetir totes les participants de l’anterior edició.

Parlant de la primera trobada, existeix una gravació editada en video, des de la Xarxa la posarem a la vostre disposició en breu.

Al final, tot i disposar de més temps, van tornar a apareixer els mateixos temes que l’anterior edició, tot i que aquest cop hi va haver més força en algunes afirmacions:

“En el camí per a la igualtat (laboral, familiar…) el canvi ha de començar per les dones mateixes”

“Les dones son més fidels i compromeses amb la feina”

“Cal implantar sistemes de discriminació positiva per aconseguir trencar amb el domini masculí especialment en llocs de responsabilitat”

“Cal intentar trencar mals hàbits en les empreses en què encara estan mal vistes segons quines pràctiques o decisions en funció de si les pren la dona o l’home,  per a tenir cura de les obligacions familiars (marxar abans de l’hora “habitual”, baixes maternals…)”

A les 21h tocades, després d’hora i mitja de debat, vàrem passar al pica pica on es va allargar el debat en petits grups, fins quarts d’onze de la nit.

La jornada va estar dedicada en record de la nostra companya i amiga, Enginyera de Telecomunicacions, Teresa Farriol, qui malauradament va traspassar el passat setembre. La 3a, com ella mateixa signava els missatges, havia estat convidada per explicar la seva experiència compatibilitzant la Família amb  3 fills, la feina (Country Manager d’Autodesk per Espanya i Portugal) i la vida personal, amb les curses de muntanya que tant li agradaven.

Aquesta és la relació d’enginyeres que han participat aquesta edició:

Elisa Sayrol

Mònica Sala

M. Carmen Fernández

Txell Bosch

Maribel Cadenas

Aida Agea

María-José Dunjó

Marta Casar

Elisa Álvarez

Patricia Remiro

Cristina Singla

Esther Garcia

Violant Loubat

Maya Recio

Alexandra Febrer

Asunción Moreno

Gràcies a totes en nom de la Xarxa. També a les que no vàreu poder venir… Us esperem a totes la propera!

Enric Grosche Sirarols

Vocal de la Xarxa Telecos