Dins del cicle “Davant la crisi, actuem!”, el passat dia 15 d’abril es va celebrar un col·loqui amb Pau Garcia-Milà, co-fundador d’eyeOS, on ens va presentar les diferents maneres d’identificar idees i portar-les a la pràctica.

Pau Garcia-Milà i el Sr. Montero, president de la XTB

Pau Garcia-Milà i el Sr. Ricard Montero, president de la XTB

El col·loqui es va dividir en dues parts, la primera més centrada en la forma d’obtenir idees; mentre que la segona part es va focalitzar en com dur-les a la pràctica.

En Pau va començar remarcant que no hem de fer cas del què diu el nostre entorn. Per exemple, a començaments del s.XX, el director de l’Oficina de Patents dels Estats Units, va afirmar que ja estava tot inventat. Què equivocades poden estar les autoritats competents!

Així, doncs, un cop trencats els tabús, va suggerir línies de treball per aconseguir idees rellevants: per un costat el món de la tecnologia s’ha transformat no cap a un augment de les característiques tècniques com a element essencial de l’èxit, sinó cap a la senzillesa i la simplicitat d’ús. Per exemple la campanya de comunicació de nova versió de la suite Office de Microsoft es focalitza en la característica “Modo concentración”, eliminant tot el que no sigui imprescindible per a escriure.

Segons en Pau, les millors idees són les que faciliten l’estalvi de temps. Una altra font d’idees és la observació crítica de les rutines que fem sense pensar. Cada persona és realment experta en coses que no n’és conscient. Examinem el nostre dia a dia i busquem formes de millorar-lo.

Però, les idees es busquen o venen soles? El fundador d’eyeOS assegura que tota persona té més de 100 idees durant el dia, així doncs, la resposta és clara. Però d’altra banda, les deixem escapar sense apuntar-les. Proposa l’ús de Post-its i d’una llibreta.

Quasibé 100 persones varen assitir al col.loqui

L’Aula Màster del Campus Nord UPC va acollir aquest col.loqui

En la segona part del col·loqui es va parlar de com portar les idees a la realitat. En Pau proposa no guardar les idees com si fossin un secret, sinó compartir-les al màxim per aconseguir arribar a algú que pugui estar interessat en ella i vulgui sumar-s’hi o aportar, donat que el més difícil és portar-la a la realitat. Exposa que explicar a tot el món i demostrar que aliar-se amb nosaltres que hem tingut la idea és la millor opció per a tothom és una gran forma d’aconseguir els partners (inversors, socis, clients…) per a tirar aquesta idea endavant.

D’altra banda, davant de la quantitat d’informació i impactes que rebem cadascú de nosaltres cada dia, hem d’aconseguir de sobresortir i que ens recordin. Hem de ser DIFERENTS. Després d’explicar com van presentar per primer cop l’empresa eyeOS davant Business Angels, el jove empresari va afirmar que s’ha de tenir “morro” però també respecte, s’ha de buscar ser trencador i quedar impresos a la memòria de l’audiència.

Finalment, en el torn de preguntes, alguns assistents van fer servir el mateix “morro” i respecte per a parlar amb el Pau i presentar les seves idees, tot buscant algun suggeriment o consell per a les seves inquietuds. Sens dubte, una gran ocasió per a poder intercanviar impressions amb aquest exitós emprenedor.

Properament penjarem un video-resum de l’event. Gràcies per participar!

Xarxa Telecos BCN - Davant la crisi, actuem!

Activitat patrocinada per:

Execus. Executives on Demand

Amb la col.laboració del CETC